......Deur open: ....."zon, zee en strand"...!....

Route
Via N332 of A70 of AP-7.
Tom Tom mee, als u zelf gaat rijden, is aanrader........alhoewel......Google Maps telefoonnavigatie doet het wel beter!

Vliegreizen
Ryanair, Transavia, Norwegian Air, Vueling, Duitse en Spaanse maatschappijen en diverse andere maatschappijen vliegen rechtstreeks op Alicante met ongeveer 2 uur vliegen......Maastricht, Eindhoven, Düsseldorf, Keulen/Bonn, Düsseldorf Weeze, Schiphol, Rotterdam. Prijzen retour vanaf ongeveer € 50,00 - € 150,00 gemiddeld.
Doorgaans is het het beste om zo vroeg mogelijk te boeken.
Het kan ook lonen om de heen- en terugreis apart van elkaar te boeken!
                                             

Taxi's
Volop en goedkoop aanwezig. Beniconnect is een goed optie. We hebben Nederlandstalige taxichauffeurs ter beschikking.

Autohuur
Https://www.doyouspain.com is een prima website met alle aanbieders gefilterd.
Drivillia of Dickmanns of Clickrent via Shuttle-busreis van enkele minuten, of Centauro, Firefly, Enterprise, RecordGo, Europcar of een van de vele anderen in de aankomsthal....... al naar gelang prijzen op dát moment......én die wisselen per seizoen/maand..!...hoe eerder vastgelegd, hoe goedkoper. Goldcar is het laatste jaar regelmatig slecht in het nieuws gekomen.
Op het vliegveld zelf (Exit via bagagebanden en dan rechtsaf in de aankomsthal).......of andere.
Cheaptickets en Cheapcars, kennen doorgaans prima combinaties.
Bij autohuur langer dan enkele weken, zullen de prijzen aanzienlijk stijgen, dat komt door de verzekeringen. Je kunt beter 2 periodes van 3 weken huren dan één periode van 6 weken!
Extra autoverzekering (eigen risico dekking) het beste in overleg bij afhalen auto en niet tijdens vluchtboeking online!.......ook al staat dit standaard aangevinkt....vinkje uitschakelen dus!
De eigen risico-dekking kan vooraf voor een jaar in eigen land worden afgesloten voor ongeveer € 70,00 bij diverse maatschappijen, o.a. Allianz.
Auto’s worden doorgaans vol afgeleverd en sinds kort wordt restant benzine verrekend…;-)
In het hoogseizoen zijn de prijzen van ongeveer € 35,00/dag, in het winterseizoen en voor- en najaar vanaf ongeveer enkele euro's per dag.
Op Facebook in diverse groepen worden ook door particulieren autohuur aangeboden.

 
Mastercard/Visa: Is doorgaans beste optie voor e.e.a. financieel te regelen (reis/autohuur/pinnen).

Met eigen auto

Vanuit Heerlen, inclusief de tolwegen naar Montpellier, waar goedkoop overnacht kan worden, bv. Orange (website Michelin).
Via Luik, Luxemburg, Metz, Nice, Lyon naar Montpellier.
In het weekend is het beste te rijden, zaterdag 9 uur gereden over 1050 kilometer tot Montpellier.
Zondag 7 uur gereden van Montpellier naar Villajoyosa over 800 kilometer.
Onderweg aantal keren getankt met korte pauzes.
Frankrijk mag  voornamelijk 110 - 130 km./uur worden gereden en Spanje 130 km./uur.
Wáár gewaarschuwd wordt met borden voor radarcontrole, dáár staan ook de flitspalen, doorgaans wordt je dus vooraf gewaarschuwd.
In Spanje zijn er m.i.v. 1 jan. 2020 nagenoeg geen tolwegen meer.
Laat nergens onderweg de auto onbeheerd achter en laat je (omgeving Barcelona) door niemand afleiden of naar een parkeerplaats leiden.

Rit ineens kan ook.
Om 07.30 vertrokken in Villajoyosa en dezelfde avond om 23.00 in Heerlen.
Beste is ook dan op een zaterdag of zondag.

Bus en treinreizen

U kunt met de nieuwe Shuttlebus van het vliegveld prima reizen.
De tram (treintje) en de LLorente bus stopt op ongeveer 2 kilometer van de villa aan zee en twee keer in het centrum van VJ.....maar dan moet je eerst met de bus van het vliegveld naar het centrum van Ali-cante voor het treinstation Luceros.
De standaard lijndienst van ALSA bus gaat ook van het vliegveld.

Met Boosten reizen of Sunweb kunt u goedkoop met de bus heen en terug reizen.
Boosten kent vele opstapplaatsen in Nederland en vertrekt vanuit Hoensbroek bij Heerlen.


 Annulering

Mocht het onverhoopt voorkomen, dan is het algemeen bekend dat de (al dan niet doorlopende) reis- of annuleringsverzekering de enige optie is om tegenslagen (o.a. de gedane aanbetalingen) van de geplande vakantie of overeenkomst financieel in te dekken. Meestal heeft iedereen een dergelijke verzekering wel ergens afgesloten bij een standaardverzekering, of camper- of autoverzekering of bij het totale gezins- of woningpakket (Bank, verzekeringspakket, ANWB, Ohra, SNS, Nationale Nederlanden, Unigarant, Univé, Vereniging Eigen Huis, Achmea, De Goudse, Hema, FBTO, ING, Interpolis, De Goudse, Inshared, Klaverblad, ABN AMRO, Allianz enz.)
Want het moge algemeen bekend zijn dat er maar iets privé, in de naaste familie hoeft te gebeuren en de reis kan niet door gaan, of moet worden afgebroken, tevens ongelukken, onheil door derden veroorzaakt, extreme weersinvloeden, en diefstal en inbraak en buitenlandse ziekenhuisopnames en repatriëring van personen en vervoermiddelen zijn dan ingedekt.
Deze annuleringsverzekering kan echter ook eenvoudig tijdig (kosten ongeveer 6%) worden afgesloten bij o.a. Allianz, ANWB of Interpolis/Rabo en ongeveer 30 andere aanbieders. Googlen geeft het totale overzicht en alle informatie.
Bij de meeste verzekeraars kunt u een annuleringsverzekering nog afsluiten binnen 7 of 14 dagen na de boeking, anders zijn de kosten voor annulering voor uw eigen rekening.
Van ons wordt, (in het geval van een annulering) gevraagd een bevestiging van de gedane reservering/(aan)betaling te sturen per mail en een bevestiging via de mail van de annulering, en dat is (bij de enkele ervaringen die wij met onze gasten hadden) altijd succesvol door de diverse maatschappijen geaccepteerd.